Column

26 februari 2020

 

3 reacties op Column

 1. Shadow zeggen:

  Het is toch van de gekke dat er voedselbanken nodig zijn om deze mensen te helpen.En dat is alleen voeding wat dacht je van gas,electra en eventueel internet om Überhaupt te kunnen solliciteren (laat staan een laptop, tevens nodig voor de studie van je kind) m v.g. een bezorgde burger.

  • Gert-Jan zeggen:

   Shadow, bedankt voor de reactie; het sociaal minimum waaraan een uitkering is gekoppeld moet beslist omhoog, om kosten die u aangeeft iets gemakkelijker op te vangen. Het zijn met name die kosten waarmee het NIBUD geen rekening houdt, om een aanvaardbaar sociaal minimum te bepalen. Dat geacht wordt door gemeenten dat je moet kunnen reseveren met een bijstandsuitkering, moet echt naar het rijk der fabelen verwezen worden. Lokale politici zullen hier een omslag in denken en keuzes moeten maken.

 2. S.Bohner zeggen:

  Ik ben 72 geworden en krijg €917,20 per maand van de AOW. Ik heb wel meer dan 20 jr in Nederland gewerkt en alle belastingen betaald wat betaald moest. Omdat ik niet sinds mij 15de hier woon, heb ik geen recht op een volledig AOW. Ik krijg wel een Amerikaans social security voor de jaren die ik daar heb gewerkt, namelijk €187.10 (vanaf Jan….daarvoor was het rond €180per maand….afhankelijk van de koers) . Recentelijk was mijn fornuis aan het ‘sterven’ en ik vroeg Capelle hulp om een nieuwe te kopen…..ik leverde al mijn gegevens binnen: hoe ik woon, mijn omkosten, bezit, en inkomst. Hoewel ik toch eind van iedere maand ben rond de 400€ negatief, was Capelle zeker dat ik toch in staat was maandelijks wat bij te kunnen leggen: gebaseerd op de feit dat toen mijn oude hond en kat ziek werden met hoge kosten bij de dierenarts, mocht ik van de dierenarts een maandelijks betaling maken zo van de rekening af te kunnen komen. Juist bewijs, zegt Cappelle, dat ik toch iets kan sparen voor zoiets als een fornuis. Begrepen ze niet dat NU ‘sparen’ voor een voornuis maanden, laat staan jaren, in combinatie met de afbetaling van de dierenarts, zou kunnen duren?…..
  Ik was emotioneel kapot….verloren. Nog een jaar met een onveiig fornuis: Ik zag alleen zwart voor me….En, was hun uiteindelijke bedoeling dat ik mijn huisgenoten weg moest doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bezoekers

  532647
  Total
  Visitors